Het begrip "bootinterieurs" is breed.

Het omvat onder andere het opknappen van bestaande interieurs zoals het opnieuw lakken en op kleur brengen van het houtwerk, restauraties, reparaties, het aanpassen, verbeteren of maken van laden, kleppen, kastjes en andere praktische oplossingen. Inbouw van apparatuur. Maar ook het leggen van een vloer of vloerbedekking.

 

Is uw boot aan een opknapbeurt toe, zijn er aanpassingen of reparaties nodig dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Vrijblijvend kom ik naar uw boot kijken en overleggen samen over de uit te voeren werkzaamheden. Daarna ontvangt u van mij een uitgebreide offerte.

 

 

Bijgevoegde foto's geven een indruk van de diversiteit aan werkzaamheden die ik op/voor drie zeilboten heb uitgevoerd.

 

 

 

Serie 1

Op deze zeilboot van 7m moest het keukentje verwijderd/gesloopt  worden. De schotten met de open vakjes moesten ook verwijderd worden zodat alleen de opstaande randen in takt zouden blijven.

Door middel van het buigen van een hardhouten latje kon ik de halfronde rand weer mooi afwerken. Aan de binnenzijde heb ik een okoume multiplex plaatje bevestigd.

 

Serie 2

Deze boot heeft veel lekkage gehad en wel zodanig dat een deel van het houtwerk was verrot. Het houtgedeelte bij de verstaging moest vervangen worden. Tevens wilde de opdrachtgever meer licht en ruimtelijk effect hebben. Reden om een gespiegeld gat te zagen in de nieuwe wand. Om alles mooi af te werken heb ik hardhouten latjes gebogen tot de juiste rondingen in het gezaagde gat.

Serie 3

Het maken van een luik en gelijktijdig verlengen van het bed. Maar ook de leidinggaten van de gesloopte keuken opgevuld. Het gat van de waterpomp ook uitgevuld.

De plek van de tafel is gewijzigd en meer praktisch opgesteld.

 

Serie 4

 

Het maken van een klep en de inbouw van apparatuur waaronder het controlepaneel en de marifoon.

 

Op deze boot is de basis gelegd

Er zijn meer werkzaamheden nodig om het interieur meer up to date te krijgen. Bepaalde onderdelen moeten nog  worden afgewerkt. Ook zijn er nog wat praktische aanpassingen nodig. Daarnaast moet er nog gelakt en geschilderd worden.

 

Het project wordt vervolgd.

 

 

Het interieur van onderstaande zeilboot, een Dehler Optima 98, was na vele jaren intensief gebruik aan een goede opknapbeurt toe.

Al het lakwerk moest worden geschuurd en opnieuw  voorzien worden van nieuwe lagen lak. Daarnaast moesten er nieuwe panelen worden gemaakt, er is een nieuwe vloerbedekking gelegd, het teak in de kuip is gerepareerd en in de olie gezet, nieuwe bekleding van de banken en de nieuwe sierkussens gemaakt. Ook deze boot is nog niet klaar.

De sierkussens zijn in opdracht van LivelyLives gemaakt door Lettering in Style Leusden

Op verzoek van een klant heb ik twee hardhouten geleidelatten van het dakluik vervangen. De oude waren na vele jaren verrot.

 

Het luik loopt weer perfect en kan vele jaren mee.